MUZIKALE LEZINGEN 

‘een verrassend verlengstuk en spannende samengaan van lezing en recital in één!’
 
Op verzoek van onderwijsinstelling HOVO (Hoger Onderwijs Voor Ouderen) heeft Mylou Mazali zich sinds 2013 toegelegd op het ontwikkelen en presenteren van muzikale lezingen’; hierin vertelt zij vol passie over zeer uiteenlopende onderwerpen en zingt zij bovendien daarbij ‘live’ enkele liederen en/of aria’s bijpassend zijn bij de thema’s. De verschillende muzikale presentaties die Mylou tot nu toe ontwikkeld en gepresenteerd heeft, zijn:
 
1.   ‘Het smeekschrift der edelen’- een uiteenzetting over vaderlandse geschiedenis ttv de Spaanse overheersing van de Nederlanden en het verzet van onze eigen Willem van Oranje als bron voor Schillers toneelstuk en Verdi’s opera Don Carlos.

2.   ‘Hosenrollen? Niet voor Heren!’ – een boeiende uitleg over een markante periode in de klassieke muziek van 1600-nu waarbij een nieuw fenomeen ‘castraten’ zijn intrede deed, vrouwen deze herenrollen overnamen tot en met de opkomst van hedendaagse countertenoren.

3.   ‘Vagabonde vocale’– uiteenzetting over de rol van de zigeuners in de muziek; welke markante karaktertrekken en muzikale kenmerken geven aanleiding tot het verwerken van zigeuners in klassieke verhalen en muziek.
 
De muzikale lezingen worden gepresenteerd met behulp van een power point presentatie en geluidsinstallatie met orkestband en duren zo’n 120 minuten inclusief pauze. (op verzoek ook ingekort)
 
Mylou Mazali is inmiddels een vast gevraagd gastdocente aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam met deze lezingen, maar treedt ook regelmatig op voor serviceclubs of privébijeenkomsten.
 


Contact