.: Curriculum Vitae :.

Clip Mylou Mazali

Mylou Mazali

De mezzosopraan Mylou Mazali studeerde aanvankelijk Spaans aan de Universiteit van Amsterdam. Door een bijbaantje als figurant bij de Nederlandse Opera besloot zij haar studie om te zetten in een studie zang. 'Ontdekt' door de bas Pieter van de Berg volgde ze nog zanglessen bij o.a. Max van Weegberg, Vera Rosza en Aafje Heijnis en Simon Schouten.
Haar eerste werkervaring was als koorlid bij de New Israëli Opera in Tel Aviv, waarna zij aansluitend nog vier seizoenen lang bij de Nationale Reisopera in het koor zong. Zij heeft ruime ervaring met gastsolo's bij diverse koren zoals het West-Friesmannenkoor, Amsterdams Operakoor, Volendams operakoor, Baarns mannenkoor en Haags Toonkunstkoor. Als soliste brak Mylou in 1999 door in Duitsland in 'der Bettelstudent' in het Festspielhaus in Baden-Baden en 'Dali' in het Statstheater in Saarbrücken. Gezien haar omvangrijke repertoire wordt Mylou Mazali regelmatig gevraagd bij opera- en oratoriumkoren. Van 1999 tot 2003 was Mylou vaste zangeres bij het ensemble 'Opera della Casa', sinds 2004 heeft zij haar eigen ensemble opgericht onder de naam ’Opera Laria’. Voor boekingen en informatie over deze bijzondere 'opera-act' kunt u vinden op www.operalaria.nl. In 2006 richtte zij de stichting 'The Dutch Opera Singers' op ,waarmee zij een nieuwe vorm van operaconcerten wilde opzetten.
Inmiddels ,onder haar eigen naam de 'The Mazali Opera Singers'  in samenwerking met Stadsherstel Amsterdam verzorgt zij onder de naam 'Opera per Tutti' iedere donderdagavond operaconcerten in de Vondelkerk. Tijdens de uitreiking van de zilveren Anjer aan operafenomeen 'Pietje Bos' op Paleis Noordeinde trad haar gezelschap op in aanwezigheid van hare majesteit koningin Beatrix. In juni 2008 vertegenwoordigde 'The Mazali Opera Singers' , in bijzijn van Prins Willem Alexander en prinses Maxima , Nederland bij het Holland Paviljoen op de Worldexpo 2008 te Zaragossa. Hiervoor creëerde zij een speciale show met het thema water onder de naam 'Waterreflections'.
Inmiddels is het begrip 'Opera per Tutti'  een uniek fenomeen in Nederland geworden waaraan meer dan 50 zangers, diverse pianisten en studenten van de DNOA verbonden zijn. Vanaf september 2009 gaat 'Opera per Tutti'  zijn grenzen verleggen in Utrecht. Meer info hierover kunt u bekijken op
www.operapertutti.nl!


Clip